SELAMAT DATANG

Laman web Dokter Bantal berwajah baru dengan isi yang lebih menarik dan bermanfaat untuk semua. Lihatlah sendiri dan rasai betapa laman web ini amat berfaedah!

Profail - Siapa Dokter Bantal? Adakah dia seorang doktor, peguam atau majistret? Adakah dia seorang ahli muzik? Jika ingin tahu, jangan lepaskan peluang untuk melihat halaman ini.

Kolum D'Bantal - Dokter Bantal menyatakan pendapatnya tentang sesuatu dan juga menceritakan tentang kisah-kisah dan pengalaman yang telah dilaluinya. Halaman ini penuh dengan berbagai foto koleksi peribadi Dokter Bantal.

Artikel Islam - Ruangan ini dibikin khusus untuk menyiarkan artikel-artikel yang berkaitan tentang hukum-hakam Islam bertujuan sebagai media dakwah dan ilmu kepada para pengunjung yang beragama Islam dan kepada mereka yang ingin tahu serba sedikit tentang Islam. 

SOALAN : Mengapa umat Islam di Malaysia memilih mazhab Syafie, sedangkan dalam Islam ada empat mazhab yang semuanya harus diikuti. Bolehkah saya tukar mazhab saya dengan mazhab-mazhab selain Syafie atau saya terus mengikut al-Quran dan hadis tanpa terikat kepada mana-mana mazhab? Dalam sesetengah mazhab, dikatakan ada masalah yang dikatakan pelik atau ganjil, misalnya air kencing unta suci dan boleh diminum sebagai ubat, harus makan sesetengah haiwan yang haram dimakan menurut mazhab Syafie seperti tupai dan lain-lain. Mengapa kita dilarang menyebar pendapat-pendapat ini? Bukankah semua mazhab itu betul dan boleh diamalkan? JAWAPAN : (Klik ini untuk mengetahui jawapannya.)
Falsafah Perkahwinan Mengikut Perspektif Islam
Gagasan Penyatuan Agama Adalah Haram

Di antara artikel yang mengisi ruangan ini ialah "POLIGAMI DALAM ISLAM" yang diambil dari sebuah buku hasil tulisan seorang ustazah bertauliah.

Petua Berguna - Ruangan yang menyiarkan petua-petua yang berguna untuk dipraktikkan dalam kehidupan kita sehari-hari. Petua-petua tersebut diambil dari pengalaman Dokter Bantal sendiri, keluarga, rakan-rakan dan ada juga yang dipetik dari beberapa surat khabar dan majalah ternama di Malaysia.

Aktiviti - Ruangan yang menceritakan tentang perkembangan sahabat-sahabat Dokter Bantal serta menceritakan tentang aktiviti yang Dokter Bantal dan sahabat-sahabatnya lakukan. Dokter Bantal mengundang sesiapa sahaja untuk menyertai ruangan ini.

Foto Sahabat - Halaman ini mengandungi foto sebahagian kenalan dan rakan-rakan Dokter Bantal di dunia maya terutama sekali melalui laman sembang mIRC. Dokter Bantal mengundang sesiapa sahaja untuk menyertai ruangan ini.

Peta Malindo - Halaman ini mengandungi peta Semenanjung Malaysia dan Pulau Jawa. Dokter Bantal akan menambah ruangan ini dari masa ke semasa untuk memberi maklumat berguna kepada mereka yang mengembara, melancong atau mempelajari tentang Malaysia atau Indonesia.

Peta Semenanjung Malaysia (Malaysia Barat)
Peta Pulau Jawa, Republik Indonesia

Bantal Script - Memberikan panduan kepada anda untuk membuat skrip arahan untuk laman sembang mIRC anda. Juga memberi contoh-contoh skrip dari Bantal Script 2001 milik Dokter Bantal.

Kalkulator Umur - Halaman yang mengandungi Java Script yang telah diprogramkan untuk mengira tarikh lahir anda dan umur anda dengan tepat. Sila cuba menggunakannya dan anda akan dapati betapa ia sungguh bermanfaat.

Hit The Dot Game - Halaman yang mengandungi Java Script yang telah diprogramkan sebagai satu permainan yang menguji kecekapan serta ketepatan mata dan tangan anda. Cubalah!

Links - Halaman yang menghubungkan anda dengan laman web rakan-rakan Dokter Bantal dan juga beberapa jabatan kerajaan Malaysia.

Buku Tamu - Ini adalah tempat untuk anda membuat ucapan, kritikan dan saran terhadap laman web ini. Dokter Bantal mempelawa anda menulis di Buku Tamu ini dan mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda itu.

Kembali Ke Atas

www.dokterbantal.cjb.net ~ dokterbantal.tripod.com ~ dokterbantal.duniasiber.com
Copyright 2001 by Dokter Bantal. All Rights Reserved.
Automatically Updated: 02 Oct 2001 .